Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-11-12 02:57

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/sverige/saknad-16-aring-soks-med-hundpatruller/

Sverige

Saknad 16-åring söks med hundpatruller

Polisen söker efter en 16-årig pojke som i fredags anmäldes försvunnen av sina föräldrar i Uppvidinge kommun i Småland. Flera polispatruller och hundpatruller letar i ett skogsområde där han enligt uppgifter kan befinna sig.

TT Text

Pojken är van att röra sig i naturen och har med sig en vandringsryggsäck.

– Även om han beskrivs som kunnig och har utrustning med sig är det lite för låg ålder och lite för dålig terräng och väderförutsättningar för att han ska vara där, säger polisens presstalesperson Calle Persson.

– Vi vill gärna komma i kontakt med honom för att se att allt står bra till.

Sökandet trappas ner under kvällen eftersom polisen bedömer att det inte föreligger någon omedelbar fara för pojkens liv.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Rätta artikel

Kommentera artikeln

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt