Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-08-19 14:16

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/sverige/samverkan-minskade-antalet-stolder-av-batmotorer/

SVERIGE

Samverkan minskade antalet stölder av båtmotorer

Stephen Andersson, båtvaktsansvarig i båtklubben GFA i Göteborg, räknar med att hamnen har 20–30 fall av stöld och skadegörelse varje år. ”Det här är ett jättestort problem”, säger han.
Stephen Andersson, båtvaktsansvarig i båtklubben GFA i Göteborg, räknar med att hamnen har 20–30 fall av stöld och skadegörelse varje år. ”Det här är ett jättestort problem”, säger han. Foto: Joakim Roos

Det stjäls mer än en båtmotor var fjärde timme i Sverige. Men på västkusten verkar polisens nya samverkansprojekt ha vänt trenden. Hårdare bevakning och gemensamma tips har minskat stölderna.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis till 25 september!

Alla artiklar gratis fram till 25 september, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.