Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
En utskrift från Dagens Nyheter, 2018-11-21 13:08 Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/sverige/sapo-kan-ha-blivit-utnyttjade-som-riktiga-idioter/
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Sverige

”Säpo kan ha blivit utnyttjade som riktiga idioter”

Att förundersökningarna läggs ned mot männen är en skandal, säger Dennis Töllborg, professor i rättsvetenskap.

– Det betyder att de inte har ett skit på dem, och att de inte haft det överhuvudtaget. Det är inkompetent skött. Att det har tagit sådan här tid skadar säkerhetspolisen, säger han till TT.

– Man kan spekulera i om Säpo kan ha blivit utnyttjade som riktiga idioter här. Det är ju vanligt att underrättelsetjänster sysslar med desinformation.

Töllborg tror att det här kan innebära att Säpos arbete försvåras i framtiden.

– De som säger att polisen är idioter får vatten på sin kvarn och det betyder att Säkerhetspolisen riskerar att tappa sin viktigaste källa – allmänheten.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.