Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-06-28 13:52

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/sverige/sapo-ryska-agenter-motarbetar-pa-svensk-mark/

SVERIGE

Säpo: Ryska agenter motarbetar på svensk mark

Bild 1 av 5 Wilhelm UngeEnligt Säpo är en tredjedel av de ryska diplomaterna i själva verket underrättelseofficerare för den militära underrättelsetjänsten GRU eller dess civila motsvarighet SVR. Ryssland har över 30 ackrediterade diplomater.
Foto: Henrik Montgomery / TT
Bild 2 av 5 Försvarsminister Peter Hultqvist (S)
Foto: Roger Turesson
Bild 3 av 5
Foto: Janerik Henriksson/TT
Bild 4 av 5
Foto: Maja Suslin/TT
Bild 5 av 5 Utanför Rysslands ambassad i Stockholm har övergångsstället målats i regnbågens färger i protest mot diskrimineringen av HBTQ-personer.
Foto: CHRISTINE OLSSON / TT

Ryska hemliga agenter på svensk mark motarbetar aktivt Sveriges värdlandsavtal med Nato. Det uppger Säkerhetspolisen för DN. Avtalet som väckt alltmer kritik ska inom kort behandlas av riksdagen.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis hela sommaren!

Alla artiklar gratis fram till 31 augusti, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.