Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-04-19 08:15

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/sverige/sapo-varnar-for-is-lagren-dar-svenska-barn-vaxer-upp/

Sverige

Säpo varnar för IS-lägren där svenska barn växer upp

Ahn-Za Hagström berättar att Säkerhetspolisen gjort orosanmälningar till olika svenska kommuner om ett 70-tal barn som är kvar i Syrien, och som kan misstänkas fara illa. Anmälningarna är ett sätt att förbereda kommunerna på att barn från IS-familjer kan komma hem.
Ahn-Za Hagström berättar att Säkerhetspolisen gjort orosanmälningar till olika svenska kommuner om ett 70-tal barn som är kvar i Syrien, och som kan misstänkas fara illa. Anmälningarna är ett sätt att förbereda kommunerna på att barn från IS-familjer kan komma hem. Foto: Lotta Härdelin

Hur IS-familjerna i Syrien hanteras är en nyckelfråga för Sveriges framtida säkerhet, enligt Säpos chefsanalytiker Ahn-Za Hagström.

I en intervju med DN använder hon termen ”nya kalifatet” för att beskriva lägren där många svenska barn uppfostras mitt i IS-ideologin.

På hemmaplan ser Säpo även ett annat hot: Våldsamma radikalnationalister som kan känna medvind på grund av SD:s framgångar.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in