Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-06-02 01:03

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/sverige/sapochefen-varnar-for-ett-sarbart-sverige/

SVERIGE

Säpochefen varnar för ett sårbart Sverige

Bild 1 av 2
Videon är 1 min 37 sek lång. Gapet mellan hot och skydd växer, personer med Sverigekoppling deltar i internationell terrorism och främmande makt försöker nästla sig in i skyddsvärda verksamheter. Spioner har sökt jobb, eller så har främmande makt försökt att värva redan anställda vid myndigheter som är viktiga för totalförsvaret. "Det pågår hela tiden i vårt land", säger generaldirektör Anders Thornberg.
Bild 2 av 2
Foto: TT

Under 2016 granskade den svenska säkerhetspolisen flera misstänkta spioner inom olika verksamheter med anknytning till totalförsvaret. Det skriver Säpochefen Anders Thornberg i en artikel på DN Debatt. Thornberg varnar också för ett ökat hot när det gäller cyberattacker.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs gratis hela sommaren.

Alla artiklar gratis fram till 31 augusti, sen för halva priset i ett helt år (endast 75 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.