Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-11-29 19:51

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/sverige/sapochefen-vi-kan-sakert-bli-battre-pa-terrorbekampning/

Sverige

Säpochefen: Vi kan säkert bli bättre på terrorbekämpning

Säkerhetspolisens biträdande generaldirektör Johan Sjöö är öppen med att myndigheten, trots bättre lagliga verktyg och stora resursförstärkningar, inte ensamt kan skydda Sverige från terror. ”Vårt arbete handlar till stor del om att väcka upp fler i samhället. Vi kommer aldrig någonsin att klara det här själva”, säger Johan Sjöö.
Säkerhetspolisens biträdande generaldirektör Johan Sjöö är öppen med att myndigheten, trots bättre lagliga verktyg och stora resursförstärkningar, inte ensamt kan skydda Sverige från terror. ”Vårt arbete handlar till stor del om att väcka upp fler i samhället. Vi kommer aldrig någonsin att klara det här själva”, säger Johan Sjöö. Foto: Paul Hansen

○ Säpo lyckades inte hitta IS svenska rekryterare och finansiärer – trots stora resurstillskott. När terrorsekten nu byter strategi står myndigheten inför en ännu tuffare uppgift: Att ringa in och stoppa våldsamma IS-anhängare på hemmaplan.

○ Biträdande chefen Johan Sjöö medger att Säpo kunde ha gjort mer för att bekämpa de växande terrornätverken.

○ Inför hösten begär ledningen en hemlig summa pengar för att punktmarkera hemvändande IS-krigare.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in