Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Sverige

SAS överväger bagageavgifter

Foto: Johan Nilsson / TT

De flesta stora flygbolag har infört biljettalternativ där man betalar för bagaget – nu kommer uppgifter om att även SAS byter fot i det som varit en principfråga, och inför bagageavgifter. SAS bekräftar att man ser över sina produkter ”för att ge resenärerna fler alternativ”.

Uppgifterna på nätet om att SAS tänker inför bagageavgifter på SAS Go – lågprisbiljetterna– tillbakavisas alltså av SAS, som ändå bekräftar att man ser över sina ”produkter”, biljettkategorier.

– Vi ser alltid över vår biljett- och prisstruktur för att hitta lösningar som passar våra kunder och SAS nätverk och produkter, för att kunna ge våra kunder fler valmöjligheter. Men vi kommer inte att förändra några av våra nuvarande produkter, säger Cathrine Sandegren, presskontakt på SAS.

Det betyder att det fortsatt kommer att vara utan kostnad att ta med sig bagaget i de nuvarande biljettkategorierna SAS go, SAS plus och SAS business.

Det SAS gör är alltså att öppna för ytterligare en lågprisbiljett, där resenärerna får betala bagaget separat.

– Men hur vårt produktutbud kommer att se ut framöver kan jag inte gå in på nu, det är inget vi ändrar på i en handvändning, säger Cathrine Sandegren.

Flera andra av de stora nationella flygbolagen har infört avgifter på incheckat bagage på lågprisbiljetter, Finnair, KLM, Air France – och i förra veckan Lufthansa. Nu verkar det som om SAS också håller på att ta ett steg i den riktningen.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.