Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

Sverige

SD-politiker föll ner i slukhål

Daniel Petersson framför slukhålet han ramlade ned i.
Daniel Petersson framför slukhålet han ramlade ned i. Foto: Martin Brusewitz/Helsingborgs Dagblad

SD-politikern Daniel Petersson var på väg till ett budgetmöte. Då öppnade sig trottoaren och han föll ner i ett slukhål. ”Jag blev chockad”, säger han till Helsingborgs Dagblad.

Daniel Petersson är vice ordförande i Landskrona kommunfullmäktige skulle ha möte med sitt parti som är mitt uppe i budgetarbetet. Han parkerade sin cykel utanför en restaurang i Landskrona, där han gick in och köpte lunch. När han kom ut igen och hade låst upp cykeln gav stenplattorna i trottoaren vika och ett stort hål öppnade sig.

Daniel Petersson föll rakt ner, iklädd sin kostym och svarta rock, i geggig sörja, skriver HD. Han blev blöt upp till midjan.

– Som tur var skadade jag mig inte. Det var som att sätta sig i ett stort badkar, jag måste hem och byta kostymen.

Slukhålet ska ha skapats av att ett rör sprungit läck och att forsande vatten har spolat bort jorden och urholkat trottoaren.

– Det här röret hör till huset och är inte vårt. Men det finns många gamla rör i Landskrona. Vissa är från 1908. Vi har haft tur som inte har haft fler läckor i år, säger Rolf Olofsson, arbetsledare för Nordvästra Skånes vatten och avlopp, som är på plats och gräver efter det läckande röret.

Daniel Petersson räddades av sin mamma, som kom i pickup och hämtade både honom och hans cykel, skriver HD.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.