Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Sverige

SD-topp anmäld för förskingring

En medlem i Sverigedemokraternas partistyrelse är polisanmäld, misstänkt för förskingring, rapporterar flera medier. Enligt anmälan ska han ha tagit närmare 100 000 kronor från SD:s lokalavdelning i hemstaden.

 

– Alla anklagelser i den här anmälan är helt falska. Styrelsen har beviljat mig ansvarsfrihet, säger mannen till Aftonbladet.se.

Den anmälde Sverigedemokraten är ordföranden och leder partiet i kommunfullmäktige i sin hemstad. De senaste åren har han klättrat i partiet och ses internt som ett framtidsnamn för riksdagen.

Nu anklagas han alltså för att ha förskingrat upp till 100 000 kronor från partiets lokalavdelning. Enligt polisanmälan ska pengarna från paritkassan bland annat ha gått till att betala lägenhetshyran och till resor.

Han ska också ha använt partistödspengar för att annonsera för sin egen personvalskandidatur inför valet 2010, då han siktade på riksdagen, skriver Aftonbladet.se

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.