Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-02-24 03:41

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/sverige/sd-topp-ljog-om-sin-egen-brottslighet/

Sverige

SD-topp ljög om sin egen brottslighet

Bild 1 av 4 Michael Rosenberg.
Foto: Tobias Andersson
Bild 2 av 4 FängelsedomenMichael Rosenberg är dömd för en rad brott: stöld, grov stöld, försök till grov stöld, tillgrepp av fortskaffningsmedel och bedrägeri. För det dömdes han till två års fängelse – något han förnekar i sin vandelsförsäkran inför valet 2010.
Bild 3 av 4
Bild 4 av 4 Jag intygar …Ända sedan valet 2002 har kandiderade Sverigedemokrater fått skriva under en vandelsförsäkran där de intygar att de inte är dömda för brott. Här är Rosenbergs intyg inför valet 2010.

Som ordförande för partiets valberedning på riksplanet är kommunalrådet Michael Rosenberg en av SD:s mäktigaste. Han dömer ut kandidater som anses olämpliga och framhåller gärna hur tuff SD:s interna granskning är.

Samtidigt far han med osanning och mörkar sin egen kriminella bakgrund. Både inför media och inför det egna partiet.

SD:s kommunalråd i Helsingborg är dömd för en mängd olika brott. Han har avtjänat ett tvåårigt fängelsestraff för grov stöld och bedrägeri, kan DN och Helsingborgs Dagblad avslöja.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in