Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Sverige

Seglivad kräksjuka på Silja Symphony

Silja Symphony.
Silja Symphony. Foto: Fotograferna Holmberg

Ytterligare fem passagerare smittades i natt med kräksjuka efter att de rest med kryssningsfärjan Silja Symphony från Stockholm till Helsingfors. Detta trots att rederiet Tallink Silja lät sanera färjan i söndags med hjälp av 400 städare

– Vi fortsätter att arbeta vidare på samma sätt som vi har gjort, tillsammans med både svenska och finska hälsovårdsmyndigheterna. När det gäller norovirus är det tvål och vatten och träget arbete som gäller, säger Hasse Friberg, operativ chef på Tallink Silja.

Sammanlagt har fler än 200 av färjans passagerare smittats med det seglivade viruset sedan i slutet av maj. Vid ett tidigare utbrott har passagerare erbjudits att resa tillbaka med andra färdmedel, men inte den här gången.

– Jag tror att man kan känna sig lika trygg på Silja Symphony som när man åker med tunnelbanan i Stockholm, säger Hasse Friberg.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.