Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-07-13 05:22

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/sverige/sex-anhallna-efter-skottlossning-i-uppsala/

Sverige

Sex anhållna efter skottlossning i Uppsala

Totalt har sex personer nu anhållits för en skottlossning i Uppsala på fredagskvällen. Alla sex misstänks för mordförsök samt grovt vapenbrott, enligt Åklagarmyndighetens presstjänst.

TT Text

Flera inringare larmade om skottlossningen i stadsdelen Gottsunda strax efter 21.30. Polisen inledde en större insats och spärrade av platsen. Strax efter klockan 01 hävdes avspärrningarna. Enligt Upsala Nya Tidning greps fyra personer under fredagen och ytterligare två på lördagsförmiddagen. Samtliga har nu alltså anhållits av åklagare.

– De anhållna är mellan 20 till 40 år. Det är viktigt att komma ihåg att brottrubriceringen kan komma att ändras, säger Karl Jigland vid Åklagarmyndighetens presstjänst.

Ingen person ska ha skadats under skottlossningen.

Enligt UNT vill åklagare inte uttala sig om fredagens händelser i Gottsunda har någon koppling till flera bråk som ägt rum i området tidigare i veckan.

– Utredningen är inne i ett väldigt tidigt skeende, säger Karl Jigland.

Ämnen i artikeln

Uppsala
Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt