Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Sverige

Sex mystiska fenomen – vad var det egentligen som hände?

Mystiska himlafenomen, vittnesuppgifter om okända varelser i svenska sjöar och rapporterer om flygande objekt på himlen.

DN:s Clas Svahn tar oss med till platser där något ovanligt uppges ha inträffat. Men vad var det egentligen som hände?

Här har vi samlat några av de mest sedda avsnitten av ”Gåtfulla fenomen”.

De säger att de såg en svävande gestalt

Vittnen talar om en kvinna som plötsligt uppenbarade sig i luften. Men vad var det som hände i Santa Maria-kyrkan i Tensta 2012?

”Spökar det på Engsö slott?”

Flera personer säger sig ha sett en varelse i tjock dräkt röra sig över golvet. Se det tredje avsnittet av Gåtfulla fenomen.

Vittnesmål om sjöodjur i svenska vatten

DN:s reporter Clas Svahn går igenom vittnesmål om sjöodjur i svenska och utländska vatten i femte delen av Gåtfulla fenomen.

20.000 rapporter om märkliga himlafenomen

Det finns närmare 20.000 rapporter om märkliga himlafenomen i Sverige. Vissa av dem har fortfarande inte fått någon förklaring. DN möter Bo Berglund som såg ett konstigt diamantformat föremål röra sig över en sjö utanför Knutby.

”Småfolk och tomtar ses ännu”

Ia Jungeholdt såg något mycket märkligt som hon först inte ville berätta om. ”Man ifrågasätter sig själv väldigt mycket”, säger hon.

Rymdsten föll ned på Monica Hallgrens uteplats

”Det var ju konstigt. Var kom den ifrån?” Expert uteslutar att det handlar om en nedfallen meteorit.

Fotonot: ”Gåtfulla fenomen”-serien publicerades första gången 2013 och 2014 på DN.se.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.