Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Sverige

Sex personer döda i midsommartrafiken

Totalt sex personer omkom under midsommarhelgen. På söndagskvällen omkom tre personer i en frontalkrock på E10 utanför Överkalix.

Olyckan inträffade i Svartbyn. Enligt Aftonbladet färdades en kvinna i ena bilen och en man och en kvinna i den andra när de frontalkrockade vid 17.30-tiden på söndagen.

– Kvinnan är avliden och även en person i den andra bilen, säger Erik Johansson, länsvakthavande befäl vid polisen i Norrbotten.

Senare kom också besked om att den tredje personen avlidit av sina skador.

Därmed steg dödssiffran efter midsommarhelgen till sex liv.

Den första dödsolyckan inträffade i torsdags, när en 65-årig kvinna avled av de skador hon fick i en singelolycka på E4 vid Mehedeby norr om Uppsala. På lördagen avled en man i Medelpads inland sedan han kört ned i en ravin och hamnat under sin minibuss.

En man i 50-årsåldern omkom på söndagskvällen efter att ha kört av vägen med sin motorcykel i närheten av Skamhed söder om Vansbro, skriver dt.se.

Tre personer — två män och en kvinna — svävar mellan liv och död efter en lastbilsolycka i Göteborg, uppger Ulf Lörstad på polisen i Västra Götaland.

De färdades i lördags kväll i samma lastbil när fordonet av oklar anledning kraschade in i en bropelare vid Tingsstadstunneln. Samtliga tre är i 30-årsåldern. Olycksorsaken är oklar och sjukhuset har inte velat uttala sig om deras tillstånd.

– Vi har inte kunnat förhöra personerna i olycksbilen och de kommer inte vara hörbara det närmsta dygnet, säger Marie Wiklund, inre befäl på Hisingenpolisen till Göteborgs-posten.

För övriga trafikanter flöt trafiken på relativt sett bra över hela landet, enligt Trafikverket.

– Från vår sida har vi upplevt midsommarhelgen som väldigt lugnt. Det har varit en del köer på torsdagen och söndagen, men det är de två stora resedagarna, säger Linda Bengtsson, presskommunikatör vid Trafikverket.

Under söndagen märktes en viss köbildning av på E4 mellan Gävle och Tönnebro i södergående riktning, på Norrtäljevägen och på E4 söder om Södertälje i norrgående riktning.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.