Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-07-14 09:02

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/sverige/sex-personer-till-sjukhus-efter-krock-utanfor-norrkoping/

Sverige

En avliden efter krock utanför Norrköping – flera förda till sjukhus

En kvinna i 35-årsåldern har avlidit efter en frontalkrock utanför Norrköping under söndagseftermiddagen. Ytterligare fem personer har förts till sjukhus.

Polisen larmades strax efter klockan 14 efter att bilar frontalkrockat på länsväg 1136 i Norsholm utanför Norrköping. Polis, ambulans och räddningstjänst befinner sig på platsen.

– Samtliga sex personer som var inblandade har förts till sjukhus i Norrköping. Vi kommer att ha patrull som möter upp på sjukhuset för att kunna hålla förhör och identifiera personerna, sade Torbjörn Lindqvist, från polisregion Öst. vid 16-tiden.

Ett par timmar senare, vid 20-tiden, meddelade polisen att en kvinna i 35-årsåldern avlidit av skadorna.

Polisen har inlett förundersökning om grovt vållande till annans död, grovt vållande till kroppsskada och grov vårdslöshet i trafik mot personen som körde en av bilarna. Fler brottsrubricerinagar kan tillkomma, skriver polisen på sin hemsida.

Enligt TT fick en man föras till Universitetssjukhuset i Linköping där han opererades akut. Hans tillstånd är nu stabilt. De övriga inblandade har inte skadats allvarligt.

Ämnen i artikeln

Biltrafik
Norrköping
Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt