Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

Sverige

Sexmötena i Hyltena har upphört – nu kommer turisterna

Älskogen i sexskogen har upphört. Efter att Jönkpings kommun röjt upp i skogsområdet i Hyltena som tidigare varit en träffpunkt för sexlystna, är det mest nyfikna turister som åker dit, rapporterar SVT.

Det var i våras som den lilla skogsvägen i Hyltena blev allmänt känd som en mötesplats för kärlekskranka.

De boende i området – och en handikappridskola som har verksamhet där – hade i ett par år besvärats både av strömmen av bilar och av aktiviteterna i buskarna.

Det varnades också för att det kunde förekomma sexuellt våld och prostitution på platsen.

Men efter att Jönköpings kommun röjt bort skräp, madrasser och kläder, satt upp varningsskyltar för hästar – och även glesat ut skogen något – har övningarna upphört, och bilströmmen sinat, enligt SVT.

Det är de boende i området mycket glada för, även om en och annan nyfiken fluktare fortfarande tar bilen dit.

– Det här har blivit något av en turistattraktion, berättar Simone Lönander på ridklubben Volt. Det är helt galet att det kan vara så spännande, säger hon till SVT.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.