Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-07-04 15:16

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/sverige/sju-ars-fangelse-for-grova-barnvaldtakter/

Sverige

Sju års fängelse för grova barnvåldtäkter

Foto: Lars Brundin, Lars Brundin

En man i 35-årsåldern döms av Skaraborgs tingsrätt till sju år fängelse för bland annat flera fall av grov våldtäkt mot barn och sexuellt ofredande. Han ska dessutom betala 290 000 kronor i skadestånd till sitt offer.

TT Text

Mannen har under flera år utsatt en flicka under tio år för en rad sexuella övergrepp. Tingsrätten konstaterar att de funnit det styrkt att mannen gjort sig skyldig till ”våldtäkt mot barn vid ett flertal tillfällen”. Rätten skriver att flickan ”har framstått som mycket trovärdig och hennes berättelse framstår som tillförlitlig.”

Mannen döms också för flera fall av sexuellt ofredande, utnyttjande av barn för sexuell posering och barnpornografibrott.

Det fanns även ett åtal för sexuellt ofredande av en annan underårig flicka. Men i det fallet ogillade rätten åtalet. Mannen har hela tiden nekat till brott.

Ämnen i artikeln

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt