Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-08-17 09:24

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/sverige/sjukdomen-blev-starten-pa-deras-forskarkarriar/

SVERIGE

Sjukdomen blev starten på deras forskarkarriär

Bild 1 av 4 Ulrika Sandén och professor Fredrik Nilsson arbetar fram ett rollspel att användas inom projektet ”Proaktiv cancervård”.
Foto: Paul Hansen
Bild 2 av 4 Sara Riggare forskar kring egenvård av parkinsonpatienter.
Foto: Paul Hansen
Bild 3 av 4 ”Jag tror att jag som forskare räcker ett steg längre, för min fantasi når längre än den skulle ha gjort om jag var frisk”, säger Ulrika Sandén.
Foto: Paul Hansen
Bild 4 av 4 ”Mitt jobb är att jag ska må så bra som möjligt och därav kunna hjälpa andra. Jag har gjort min sjukdom till mitt yrke”, säger Sara Riggare
Foto: Paul Hansen

Cancer. Parkinson. Två tuffa diagnoser med dåliga framtidsutsikter. Ulrika Sandén och Sara Riggare valde att göra sjukdom till yrke. ” Jag är trött på solskenshistorier, men det är tack vare våra sjukdomar – inte på grund av dem – vi forskar”, säger Ulrika Sandén.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis till 25 september!

Alla artiklar gratis fram till 25 september, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.