Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-01-22 16:43

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/sverige/sjukhus-i-stabslage-efter-vattenlacka-i-varberg/

Sverige

Sjukhus i stabsläge efter vattenläcka i Varberg

Region Halland och Hallands sjukhus har gått upp i stabsläge på grund av den stora vattenläckan i Varberg, skriver Hallands Nyheter.

TT Text

Läckan, som upptäcktes under nyårsnatten, har inte märkts av i kranarna än, men gör att bland annat sjukhuset i Varberg försöker hålla igen på vattenförbrukningen.

– Vi har inte så stora möjligheter att spara på vatten utan får hushålla så gott det går. Man får fundera på hur vi duschar patienterna och om det verkligen är nödvändigt eller om de kan vänta, säger Jonas Hultgren, tjänsteman i beredskap på region Halland, till HN.

Flera kommunala verksamheter, bland annat alla förskolor och fritidsanläggningar, hölls stängda under torsdagen.

Enligt det kommunala vattenbolaget Vivab uppstod läckan på råvattenledningen mellan vattenkällan och vattenverket. Hittills har inga problem med vattenkvaliteten uppstått och enligt prognosen ska driften vara i gång som normalt igen under fredagen.