Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-01-27 19:52

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/sverige/sjukskoterska-de-flesta-dodsfallen-pa-aldreboenden-hade-kunnat-undvikas/

2 min 51 sek. ”Jag har så mycket erfarenhet av det här viruset nu att jag vet vad som behövs för att rädda en gammal människa - bara de får rätt behandling. Jag är så arg”, säger sjuksköterskan Sonja Aspinen.
SVERIGE

Sjuksköterska: ”De flesta dödsfallen på äldreboenden hade kunnat undvikas”

Vården av de äldre på äldreboende lämnar henne ingen ro. Sjuksköterskan Sonja Aspinen som jobbat på många ställen under pandemin vittnar om ojämlik vård för äldre – och om hur palliativa ordinationer beslutats av läkare på telefon utan att träffa patienten.

– Det har förkortat livet för många, säger sjuksköterskan Sonja Aspinen.

DIGITAL PRENUMERATION

Missa inte

Läs gratis i 100 dagar!

Alla artiklar gratis i 100 dagar, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.

Bild 1 av 4
Foto: Mickan Palmqvist
Bild 2 av 4
Foto: Mickan Palmqvist
Bild 3 av 4
Foto: DN
Bild 4 av 4
Foto: Mickan Palmqvist