Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer
169 kr/månad

Vakna med DN på helgen. Halva priset på papperstidningen i tre månader!

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-07-16 06:20

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/sverige/sjukskoterska-flog-dronare-inne-pa-avdelning-fastnade-i-patients-har/

Sverige

Sjuksköterska flög drönare inne på avdelning – fastnade i patients hår

En sjuksköterska som flög en drönare inne på en avdelning kan få sin legitimation indragen. Arkivbild. Foto: Fredrik Sandberg/TT

En sjuksköterska i Lund kan få sin legitimation indragen för allvarliga brott och omdömeslöst agerande. Sköterskan ska bland annat ha flugit en drönare inne på en avdelning när han var ensamt ansvarig för 16 patienter. Flygturen slutade med att drönaren fastnade i en patients hår, skriver Sydsvenskan.

TT Text

Mannen har även blivit avstängd av psykiatrin i Lund efter att ha använt övervåld mot patienter. Han ska också ha haft en privat relation med en före detta patient. Dessutom är han dömd för rattfylleri och ringa narkotikabrott.

Inspektionen för vård och omsorg yrkar nu på att Hälso- och sjukvårdens ansvarsnämnd återkallar sjuksköterskans legitimation. Som skäl anges att mannen ”saknar de personliga egenskaper som gör att han är förtjänt av allmänhetens tilltro att utöva yrket som sjuksköterska”.