Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
Mitt DN - skapa ditt nyhetsflöde Mina nyhetsbrev Ämnen jag följer Sparade artiklar Kunderbjudanden Kundservice och prenumeration Logga ut
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Sverige

Sjuksköterska stal läkemedel

En kvinnlig sjuksköterska på Mälarsjukhuset i Eskilstuna döms för egenmäktigt förfarande efter att ha stulit en karta av det narkotikaklassade läkemedlet Oxycontin från sin arbetsplats.

Sjuksköterskan blev påkommen av en kollega som fick syn på läkemedlet i hennes handväska, skriver Eskilstuna-Kuriren.

Enligt sjuksköterskan tog hon tabletterna därför att de var utgångna, men hon blev sedan polisanmäld av både landstinget och Inspektionen för vård och omsorg (Ivo).

Sjuksköterskan stängdes av från sin arbetsplats och Ivo kommer att ta ställning till om hon bör få behålla sin sjuksköterskelegitimation.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.