Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-03-24 07:12

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/sverige/sjukskoterskan-sara-det-har-blivit-extra-mycket-dod-nu/

SVERIGE

Sjuksköterskan Sara: ”Det har blivit extra mycket död nu”

2 min 18 sek. I april avled mer än dubbelt så många i Stockholms län jämfört med hur det brukar vara. För sjuksköterskan Sara Andersson, som vårdar svårt sjuka i deras hem, är de döda inte siffror.

I april avled mer än dubbelt så många i Stockholms län jämfört med hur det brukar vara – 2.729 dödsfall mot normalt drygt 1.300.

För sjuksköterskan Sara Andersson, som vårdar svårt sjuka i deras hem, är de döda inte siffror. Hon sörjer sina patienter.

– Man kan inte bara putta iväg faktumet att man har förlorat tre levande människor som man hade en relation till, säger hon.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs gratis fram till midsommarafton.

Alla artiklar gratis fram till 23 juni, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.