Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
En utskrift från Dagens Nyheter, 2018-11-21 19:38 Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/sverige/ska-prinsessan-heta-david/
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Sverige

Ska prinsessan heta David?

Skärmdump av Kungahuset.se.
Skärmdump av Kungahuset.se. Foto: DN.se
HKH prinsessan ska heta Ulrika Marianne Annika David – hertiginna av Upplands Väsby. Det meddelade i alla fall Sveriges kungahus på sin hemsida på fredagsförmiddagen. ”Det var ett misstag”, säger David Löfvendahl vid Hovets informationsavdelning till DN.se.

Vid 10.30-tiden på fredagen publicerade Kungahuset.se vad David Löfvendahl kallar en placeholder. Det är ett slags testbild som används i samband med redigering av webbsidor för att se hur det färdiga resultatet kommer att se ut.

Enligt uppgifterna på testbilden ska den nya tronarvingen heta Ulrika Marianne Annika David och bli hertiginna av Upplands Väsby.

Vilket namn och vilket landskap – inte kommun – som är aktuella för den nya tronarvingen ska kungen meddela vid konseljen på Stockholms slott i dag.

– Det var en testkörning som råkade publiceras under några minuter, säger David Löfvendahl till DN.se.

Så sidan har inte blivit hackad?

– Nej, det var ett misstag.

Det är medarbetarna på Hovets informationsavdelning som i testmeddelandet fått ge namn åt tronarvingen: Ulrika Näsholm, Marianne Bonbeck, Annika Sönnerberg och David Löfvendahl.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.