Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-01-28 00:13

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/sverige/skadad-person-hittad-i-brinnande-lagenhet-polisen-misstanker-brott/

Sverige

Skadad man hittad i brinnande lägenhet – polisen misstänker mordförsök

En skadad man har hittats i en brinnande lägenhet i Hovås i södra Göteborg. Polisen har inlett en förundersökning om misstänkt mordförsök.

Mannen har förts till sjukhus i ambulans. Branden startade strax före klockan 18. Platsen har spärrats av och en teknisk undersökning kommer att genomföras. 

– Vi misstänker brott, vi kommer genomföra en teknisk undersökning, säger Morten Gunneng, vakthavande befäl hos polisen i region Väst. 

Han säger också att det i nuläget är för tidigt att säga om någon ytterligare finns inblandad. 

– Vi lämnar det öppet i dagsläget. Kommer nog utkristalliseras under kvällen. Brottsmisstanken gäller då själva branden, säger Morten Gunneng. 

Senare under kvällen meddelade polisen via sin hemsida att en förundersökning gällande mord- alternativt dråpförsök har inletts.