Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
En utskrift från Dagens Nyheter, 2018-11-21 13:23 Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/sverige/skansk-turistgrotta-oppnad-pa-nytt/
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Sverige

Skånsk turistgrotta öppnad på nytt

Efter att ha varit stängd i snart två år öppnades Tykarpsgrottan utanför Hässleholm åter för turister i helgen.

Den före detta kalkstensgruvan har sedan 1950-talet varit ett populärt turistmål i norra Skåne, men fick stängas efter sommarsäsongen 2010 på grund av att den saknade nödutgång.

Nu har den förra ägarens dotter Anna Axelsson övertagit grottan och låtit bygga en ny tunnel som nödutgång.

Tykarpsgrottan brukar ha cirka 30 000 besökare varje år. Scener i filmerna Kullamannen och Ronja Rövardotter samt tv-serien Snapphanar har spelats in i den gamla gruvan.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.