Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-05-21 13:05

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/sverige/skarpt-straff-for-knivmord-pa-sambo/

Sverige

Skärpt straff för knivmord på sambo

Mannen dömdes i februari till 15 år och tio månaders fängelse för att ha knivmördat sin sambo. Nu skärper hovrätten över Skåne och Blekinge den tidigare domen med ytterligare två månader vilket innebär totalt 16 års fängelse.

Rätta artikel

Mannen, som är i 30-årsåldern, hävdade inledningsvis att två maskerade, knivbeväpnade män kommit till parets bostad och tvingat bort honom därifrån. När han kom tillbaka så fann han sambon död.

Dock ändrade han sedan sin historia och sa därefter att han istället agerat i nödvärn eftersom sambon anföll honom med kniv, samt att han skadat henne då han försvarade sig.

Händelsen inträffade på en ort i östra Skåne en natt i april förra året, och mannen larmade själv SOS alarm. Kvinnan fick dock så djupa skador i halsen att hon avled innan räddningspersonalen hann till platsen.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.

Kommentera artikeln

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt