Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-05-19 17:27

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/sverige/skola-i-fagersta-stangd-efter-hot/

Sverige

Skola i Fagersta stängd efter hot

Eleverna på en skola i Fagersta har skickats hem efter hot om en skolskjutning. En polispatrull kallades till skolan under morgonen, men lämnade under förmiddagen, enligt Fagersta-Posten.

Rätta artikel

– I går uppdagades att en elev på skolan lagt upp en bild på sociala medier från en skolskjutning i USA och skrivit texten ”One day”, berättar Kickie Svensson, skolchef i Fagersta, för tidningen.

Den som har lagt upp hotet är identifierad av polisen.

Skolan kommer att hållas stängd under torsdagen med poliser närvarande.

– Vi avvaktar nu för att se hur vi ska gå vidare inför morgondagen. Vi vill ha ett samråd med polisen och höra hur vi ska göra och om vi kan ta hit eleverna i morgon. Så fort vi vet så går vi ut till föräldrar och informerar, säger Kickie Svensson till Fagersta-Posten.

Ämnen i den här artikeln:

Fagersta
Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.

Kommentera artikeln

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt