Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-05-18 01:55

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/sverige/skolan-har-gett-mig-en-ljus-framtid/

SVERIGE

”Skolan har gett mig en ljus framtid”

Ali Khazen har nyligen fyllt 20 år och läser sista året på naturprogrammet på S:t Eriks gymnasium i Stockholm. Han kom till Sverige som 15-åring och har bara behövt ett extra år för att komma ikapp sina inrikes födda klasskamrater, något de flesta i hans situation inte lyckas med.
Ali Khazen har nyligen fyllt 20 år och läser sista året på naturprogrammet på S:t Eriks gymnasium i Stockholm. Han kom till Sverige som 15-åring och har bara behövt ett extra år för att komma ikapp sina inrikes födda klasskamrater, något de flesta i hans situation inte lyckas med. Foto: Lisa Mattisson

Ali Khazen kom till Sverige som 15-åring och är nu, mindre än fem år senare, på väg att ta studenten i sommar.

Men hans resa är ovanlig. Sverige är det land där skillnaderna i resultat mellan inrikes och utrikes födda elever är som störst, och bara tre av tio som anlänt med Ali Khazens förutsättningar har en gymnasieexamen vid 24 års ålder.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in