Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-11-25 04:29

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/sverige/skolan-som-lyckades-stoppa-valdet/

STHLM

Skolan som lyckades stoppa våldet

Bild 1 av 2 Grundskolan Karsby International School i Norsborg i Stockholm har haft stora problem med våld och hot. Tack vare en långsiktig förebyggande satsning har man lyckats öka tryggheten.
Foto: Alexander Mahmoud
Bild 2 av 2 Niondeklassarna Hiyam Amouri, Muhammed Kan och Berfin Tümtürk är utbildade elevmentorer. Varje vecka föreläser de om hur våld kan förebyggas för skolans sjätteklassare. Här diskuteras arbetet med områdessekreteraren Josefin Granstrand, rektorn Jan Jönsson och skolkuratorn Poya Ashna.
Foto: Alexander Mahmoud

Förra året slog anmälningar om hot och våld i landets skolor i höjden. På Karsby International School eskalerade våldet långt tidigare än så. Med hjälp av specialutbildade elevmentorer, polisbevakning på skolans område och ett nära samarbete mellan myndigheterna i kommunen har skolan lyckats bryta våldsspiralen.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in