Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-06-15 20:42

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/sverige/skolforetag-lockar-med-skoluniform-och-disciplin-kladkoden-ar-en-del-i-vart-arbetssatt/

SVERIGE

Skolföretag lockar med skoluniform och disciplin: ”Klädkoden är en del i vårt arbetssätt”

Friskoleföretaget Nordic International School, en del av Watma Group, planerar att öppna även i Göteborg och Västerås. Skoluniform är en del av reklamen. Här är en av skolans egna marknadsföringsbilder.
Friskoleföretaget Nordic International School, en del av Watma Group, planerar att öppna även i Göteborg och Västerås. Skoluniform är en del av reklamen. Här är en av skolans egna marknadsföringsbilder. Foto: Christian Ekstrand/Nordic International School

Att Skolverket inte tillåter skoluniform betyder inte att en skola inte kan marknadsföra sig med att den har... skoluniform.

”Tre ljusblåa pikétröjor, två mörkblå zip cardigans eller två v-ringade tröjor”, skriver en snabbt expanderande friskolekoncern om den gällande klädkoden.

– På en vecka har över 200 familjer skickat in ansökan till vår nya skola i Göteborg, säger Erik Ramberg.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in