Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-08-13 01:30

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/sverige/skolinspektionen-ger-rott-ljus-for-romosseskolans-nya-enhet/

SVERIGE

Skolinspektionen ger rött ljus för Römosseskolans nya enhet

Det här är den ena av två olika byggnader i Agnesberg, Angered, där Römosseskolan har ansökt om att få öppna ytterligare en enhet till hösten.
Det här är den ena av två olika byggnader i Agnesberg, Angered, där Römosseskolan har ansökt om att få öppna ytterligare en enhet till hösten. Foto: Björn Larsson Rosvall/TT

Skolinspektionen har beslutat att inte ge klartecken för den hårt kritiserade Römosseskolan att öppna en ny enhet, en F-5-skola, i Göteborg.

Skolan får nu endast 14 dagar på sig att hitta en ny lösning för sina tänkta lokaler – annars blir det nej till att öppna i höst.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis till 25 september!

Alla artiklar gratis fram till 25 september, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.