Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-07-09 17:18

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/sverige/skottlossning-i-boras-misstankt-mordforsok/

Sverige

Skottlossning i Borås – misstänkt mordförsök

Flera skott avlossades på söndagskvällen i Borås. Polisen utreder händelsen som grovt vapenbrott och mordförsök.

– Klockan 21.58 kom det ett större antal samtal om att man har hört skottlossning. När vi kommer dit kan vi konstatera att det finns skador på en dörr till en hyresfastighet, säger Johan Josarp, vakthavande befäl på polisregion Väst, till TT.

Fem-sex skott ska ha hörts och skott har skjutits genom en port till ett trapphus, rapporterar Borås Tidning. Ett vittne har enligt tidningen eventuellt sett en person med ett vapenliknande föremål i handen.

Ingen person har påträffats skadad.

Polisen har säkrat spår efter skottlossningen och vid 01-tiden pågick fortfarande sökinsatsen, med bland annat insamling av vittnesuppgifter.

Ett ansenligt område har spärrats av och ett stort antal poliser har befunnit sig i området, uppger TT:s fotograf på plats.

Läs mer om vad som händer i Västsverige. 

Ämnen i artikeln

Borås
Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt