Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-01-28 00:10

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/sverige/skottlossning-i-hammarkullen-stor-polisinsats-pagar/

Sverige

Skottlossning i Hammarkullen på söndagen

En skottlossning ägde på söndagen rum nära Hammarkullen i Göteborg på söndagskvällen. En förundersökning är inledd på försök till mord. Ännu finns inga uppgifter om skadade. Två män i 20-årsåldern hämtades till förhör. 

Polisen larmades vid 17.40-tiden och ryckte då ut till brottplatsen, spärrade av och inledde en teknisk undersökning. 

Efter att ha kontrollerat fordon hämtades två män i 20-årsåldern till förhör. Hur händelseförloppet såg ut är inte klarlagt och inledningsvis var det inte fastställt att en skottlossning faktiskt ägt rum.

– Det vi kan säga är att vi är tämligen säkra på att det skett en skottlossning. Vi har inte påträffat någon som är skadad, eller träffad, men vi är ändå rätt säkra på att det har skjutits. Men vem som har skjutit håller vi på att undersöka, sade Morten Gunneng vid 19-tiden.

Senare på söndagskvällen skriver polisen på sin hemsida att man tagit en tomhylsa i beslag, och bekräftar för DN att skottlossningen inträffade i anslutning till en fastighet belägen mellan Hammarkullen och Hjällbo. 

Man kommenterar inte huruvida de två männen som hämtats in till förhör är misstänkta för något brott.