Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-12-13 23:22

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/sverige/skottlossning-i-malmo-man-ford-till-sjukhus/

Sverige

Man död efter skjutning i Malmö

Bild 1 av 3 Polisen har använt sig av specialsökhundar.
Foto: Johan Nilsson/TT
Bild 2 av 3 Polisens avspärrningar i Malmö.
Foto: Johan Nilsson/TT
Bild 3 av 3
Foto: Johan Nilsson/TT

En man i 25-årsåldern har dödats i en skottlossning vid Professorsgatan i Malmö. 

Polisen har anhållit en man misstänkt för mord.

Larmet kom in till polisen strax före 19.30 på måndagskvällen.

– Då är det flera uppringare som hört vad de tror är skottlossning vid Professorsgatan, när man kommer dit hittar man en skottskadad man som fick föras till sjukhus, säger Jimmy Modin på polisens ledningscentral.

Strax efter klockan 22 meddelade polisen på sin hemsida att mannen avlidit till följd av sina skador, och att hans anhöriga har underrättats. En förundersökning gällande mord har inletts.

Vid 4.30 på tisdagsmorgonen meddelade polisen att en man i 20-årsåldern hade gripits, inledningsvis misstänkt för delaktighet till mord. Efter förhör beslutade åklagare att denne ska anhållas för mord, skriver polisen på sin hemsida. 

Polisen har utöver en helikopter använt sig av specialsökhundar på platsen.

– De är tränade att hitta vapen, vapendelar, ammunition och liknande. Vi har spärrat av och hela gatan är avstängd, tekniker är på väg för att göra en brottsplatsundersökning. Vi är på plats med flera enheter för att prata med med folk och undersöka om någon sett något, säger Jimmy Modin.

I november utlyste polisen en så kallad nationell särskild händelse vid namn Operation Rimfrost. Det har bland annat inneburit att region Syd, som omfattar Skånes, Blekinges, Kalmars och Kronobergs län, får polisiär förstärkning från andra delar av landet, på vilket sätt det kan underlätta för polisen i den kommande utredningen är ännu osäkert.

– Operation Rimfrost är en så kallad särskild händelse, den rör ju inte en enskild händelse, den syftar till att vi ska bryta den här kedjan av eskalerande våld. Det som inträffat här är ett misstänkt mord så utredningen kan absolut falla under kategorin grovt våld, säger Jimmy Modin.