Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-07-11 06:56

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/sverige/skottlossning-i-uppsala-en-frihetsberovad/

Sverige

Skottlossning i Uppsala – en frihetsberövad

En person har frihetsberövats efter en skottlossning i Uppsala på fredagskvällen. Personen, en man, är misstänkt för mordförsök men ingen person ska ha skadats under skottlossningen.

TT Text

Flera inringare larmade om skottlossningen i stadsdelen Gottsunda strax efter 21.30. Enligt polisens presstalesperson Tobias Ahlén är det fortfarande en stor folksamling vid brottsplatsen och polisen arbetar med att säkra teknisk bevisning.

Vad som har föranlett skottlossningen vet polisen ännu inte.

– Det håller vi på och utreder just nu på platsen, säger Tobias Ahlén.

Ämnen i artikeln

Uppsala
Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt