Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2018-12-13 21:41

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/sverige/skottskadad-man-pa-pizzeria-i-malmo/

Sverige

Tonårspojke sköts på pizzeria i Malmö

00:38. En 16-årig pojke blev på söndagskvällen skjuten med flera skott på en pizzeria i Malmö. Ingen misstänkt skytt är ännu gripen.
Avspärrningar vid platsen.
Bild 1 av 1 Avspärrningar vid platsen. Foto: Johan Nilsson/TT

En 16-årig pojke sköts med ett eller flera skott när han befann sig inne på en pizzeria i närheten av Värnhemstorget i Malmö på söndagskvällen. Ännu på måndagsmorgonen fanns ingen gripen för dådet. Tonåringen är inte allvarligt skadad. 

Rätta artikel

Det var vid 20-tiden som en okänd gärningsman öppnade eld på gatan utanför en pizzeria på Lundagatan. Pojken som satt inne på pizzerian träffades.

– Vi har ännu inte gripit någon misstänkt men spanar efter en eller flera gärningsmän, säger Rickard Lundqvist, presstalesperson vid polisen till DN.

Polisen larmades till platsen sedan flera kringboende hört höga smällar.

Avspärrningar vid platsen.
Bild 1 av 2 Avspärrningar vid platsen. Foto: Johan Nilsson/TT
Bild 2 av 2 Foto: Niklas Orrenius

Fyra skott sköts snett genom pizzerians fönster, enligt uppgift till DN. Polisen bekräftar att skytten befann sig utanför och sköt in mot pizzerian. Två män sågs sedan springa från platsen mot Kirseberg.

Foto: Niklas Orrenius

Den unga pojken fördes till sjukhus med ambulans, uppger polisen. Pojkens skador beskrivs som inte livshotande och brottet betecknas som försök till mord.

Vid 21-tiden förhörde polisen fortfarande vittnen på plats och ett område från Hornsgatan till Östra Förstadsgatan/Sallerupsvägen vid Värnhemstorget har spärrats av. Kriminaltekniker och en specialsökhund är på väg till platsen.

I juni sköts tre personer ihjäl på ett internetkafé bara några hundra meter från pizzerian på Lundavägen. 30-åriga Abdi Ilmi, en busschaufför som tvingades stanna sin buss på grund av avspärrningarna på söndagskvällen, har fått nog av skjutningarna.

– Jag bodde i Stockholm tidigare och flyttade hit för att min fru kommer härifrån. Men nu vill både hon och jag flytta härifrån. Det har nog varit sju eller åtta skottlossningar sedan vi kom hit, bland annat trippelmordet i somras här runt hörnet.

Abdi Ilmi
Abdi Ilmi Foto: Niklas Orrenius