Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Sverige

Skrämsel i årets aprilskämt

Pigga pensionärer tvingas tillbaka till jobbet av Försäkringskassans smygfilmande spioner och tatueringar gör p-piller verkningslösa. Många av tidningarnas aprilskämt innehöll i år en stor portion skrämsel.

Det var Upsala Nya Tidning som "avslöjade" nyheten att ett ämne i färgen som används vid tatuering absorberar de aktiva substanserna i de vanligaste p-pillren och därmed gör pillren verkningslösa. En tatuerad tvåbarnsmamma i Örbyhus tycker att det är skandal och ska minsann kräva skadestånd av färgtillverkarna. Barnen vill hon dock behålla, liksom tatueringarna.

Under rubriken "Kan du bugga kan du jobba" berättade Arbetarbladet om Försäkringskassans nya uppdrag att leta reda på pensionärer som är pigga nog att återvända till arbetslivet. Det är ju som bekant inte åldern som är avgörande längre.
Ett hundratal kontrollanter, kallade buggspioner, besöker därför PRO-danser och smygfilmar de allra piggaste gamlingarna med mobiler.

Fem veckors semester kapas till tre när regeringen i stället inför sju nya helgdagar, berättade Nerikes Allehanda. I samma veva försvinner också rätten till fyra veckors sammanhängande ledighet.

Mera positiva var då Fritidsresor som lagom till 1 april lanserade semester för husdjur. Eller snarare semester för husse/matte och det lilla djuret. "Ingen tax-freee" lyder en av rubrikerna.

Invånarna i Borås vaknade upp till beskedet att kommunen ska byta namn till boras.com, som ett steg på vägen in "i den virtuella världen" enligt kommunstyrelsens ordförande. Vägskyltar vid stadens infarter är redan utbytta, enligt tidningen.

Konstgräset på Norrporten Arena i Sundsvall klarade inte den allsvenska fotbollspremiären när Gif Sundsvall tog emot Kalmar FF, rapporterade Sundsvalls Tidning. Fogarna i mattan lossnade och sticker upp så mycket att det innebär en skaderisk för spelarna och därför förbjuds nu allsvenskt spel på arenan.

I Göteborg ska Västtrafik bygga vindkraftverk på Lilla Bommen, där Göteborgshjulet stått. Elen ska användas för att driva tåg och spårvagnar, rapporterade Göteborgs-Posten, men vanligt folk ska också få köpa andelar. Hugade spekulanter manades att komma till försäljningskontoret på söndagsförmiddagen.

Lund får nöja sig med ett sky train i stället för spårvagn, meddelade Sydsvenska Dagbladet. Nio meter långa gondoler kommer inom några år att susa fram över Lundabornas huvuden och nå himmelska höjder i en ring runt Domkyrkan.

Bandet The Refreshments fans riskerade att sätta morgonkaffet i halsen när de läste i Gävle Dagblad att saxofonisten Micke Finell lämnar bandet för att ersätta Clarence Clemons i Bruce Springsteens E Street Band.

– Än återstår det ett antal spelningar innan det blir avskedsfest. Det är ju bara 1 april än, säger Micke Finell till tidningen.

Norrbottens-Kuriren avslöjar att en hackspett stoppar bygget av Facebooks nya serverhall. Supervisorn Ernie Tars säger till tidningen att det bara är att "gilla läget".

– Klart att man inte gör "tummen upp" till att förlora miljonbelopp och få snabbpermittera byggfolk men vi ska väl överleva detta också, säger han på en raspig telefonledning från Silicon Valley.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.