Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

Sverige

Skridskoåkare misstänks ha drunknat under isen i Lilla Edet

Vid en isvak tog skridskospåren slut. Enligt polisen i Västra Götaland tyder allt på att en man har gått igenom och drunknat. Dykare ska nu söka under isen.

Vid 15-tiden på onsdagen larmades räddningstjänsten om att en bil hade stått parkerad länge vid Borydssjön i Lilla Edet. När polis och räddningstjänst kom ut till platsen upptäckte man skridskospår som ledde till en isvak.

– Det finns inget som tyder på att någon tagit sig upp ur vaken, säger Lars-Gunnar Gustafsson, biträdande vakthavande befäl, polisen i Västra Götaland, till GP.

Personen kan enligt räddningstjänsten inte ha överlevt, med tanke på hur lång tid som tros ha förflutit sedan han hamnade under isen.

Dykare kallades till sjön, men försöken att gå ner i vaken avbröts eftersom de ansågs alltför riskabla.

– Den samlade riskbedömningen i och med mörkret och att vaken låg långt ut ledde fram till beslutet att vi återupptar dykningen i morgon när ljuset kommer, säger Mats Gränsmark, larm- och ledningsoperatör på Räddningstjänsten i Göteborg, till tidningen.

Polisen har talat med anhöriga till mannen vars körkort man fann tillsammans med bilen intill sjön.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.