Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

Sverige

Skyfall stänger vägar i Göteborg

Göteborg drabbades på lördagsmorgonen av kraftigt skyfall och åskväder. Flera vägar har stängts av på grund av vattenmassorna.

Värst är läget vid E 6:an i höjd med Liseberg. Där har det på förmiddagen varit totalstopp. Men vattenmassorna börjar vid 11.20-tiden så smått att sjunka undan.

– Nu börjar en fil att synas, så trafiken kan så småningom börja rulla på, säger Kim Selland, trafikledare vid Trafikverket i Göteborg.

När trafiken kan återgå till normalt vet man ännu inte.

– Det beror helt och hållet på vädret. När det slutar regna helt kommer det gå fortare att få undan vattnet, säger Kim Selland.

Selland berättar att översvämningarna skapat kraftiga bilköer. Från stoppet vid E 6 sträcker sig köerna till Mölndal, 5-6 kilometer bort.

Samtliga spårvagnslinjer har drabbats av förseningar, skriver GP. Vid stationerna Mölndal/Lana, Seminaregatan/Annedal, Masthuggstorget och Hagakyrkan är det helt stopp trafiken.

– Man håller på och försöker lägga om trafiken och sätta in bussar på vissa sträckor, säger Gunilla Wicktor på Västtrafiks presstjänst till GP.

Översvämningarna har också orsakat problem för många butiker och fastigheter.

– Vädret har börjat lugna ner sig, så nu börjar det se bra ut. Men det har regnat ordentligt. Värst är läget vid köpcentrumet Nordstan, säger Bosse Holmlund vid Räddningstjänsten i Göteborg.

Nordstan, beläget i centrala Göteborg, har drabbats av flera läckor. Vattenmassor forsat in på fastighetens källarplan samtidigt som en vattenledning i lokalen sprungit läck.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.