Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-07-06 03:49

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/sverige/slaget-om-hoghastighetsjarnvag-in-i-avgorande-fas-beredd-sparka-upp-dorren-till-m/

SVERIGE

Slaget om höghastighetsjärnväg in i avgörande fas: ”Beredd sparka upp dörren till M”

Bild 1 av 2 Infrastrukturminister Tomas Eneroth (S) säger att han fortfarande inte ger upp tanken på att få med Moderaterna på höghastighetståget.
Foto: Jessica Gow/TT
Bild 2 av 2 Moderaternas ekonomisk-politiska talesperson Elisabeth Svantesson.
Foto: Roger Turesson

Det politiska dramat om höghastighetsjärnväg i Sverige går in i en avgörande fas. I Umeå i helgen ska Kristdemokraternas riksting välja spår – och nej-linjen får understöd av kända motståndare inom expertkåren.

Samtidigt förbereder infrastrukturminister Tomas Eneroth (S) en inbjudan till de försenade partisamtalen.

– Jag är beredd att sparka upp dörren till Moderaterna igen, säger han till DN.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis fram till september!

Alla artiklar gratis fram till 31 augusti, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.