Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-12-07 04:01

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/sverige/slukhal-pa-hisingen-i-goteborg-40-meter-langa-sprickor-i-marken/

Sverige

Slukhål på Hisingen i Göteborg – 40 meter långa sprickor i marken

Ett slukhål uppstod på tisdagsmorgonen på en väg nära Lindholmen på Hisingen i Göteborg. Foto: Tomas Ohlsson

Ett slukhål med cirka en och en halv meter i diameter upptäcktes på tisdagsmorgonen på en bilväg på Hisingen i Göteborg. Från hålet sträcker sig cirka 40 meter långa sprickor i marken.

– Någon larmade om att det var sprickor på gatan. I morse såg man att det var ett slukhål, säger Anders Sahlberg, pressansvarig på Trafikkontoret i Göteborg, till DN. 

Hålet är enligt Anders Sahlberg cirka en och en halv meter i diameter och omkring en meter djupt. 

Cronackersgatan, som den berörda vägen heter, har stängts av och trafiken har fått ledas om hela dagen. Det har tidigare förekommit arbete med att gräva ner ledningar nära platsen, vilket enligt Anders Sahlberg skulle kunna vara förklaringen till varför slukhålet plötsligt uppstod.

Sprickorna från slukhålet sträcker sig cirka 40 meter från hålet, enligt Anders Sahlberg på Trafikkontoret i Göteborg. Foto: Tomas Ohlsson

Vid 14-tiden på tisdagen fanns det fortfarande ingen prognos för när gatan åter skulle kunna öppna för trafik. Det pågår arbete med att åtgärda slukhålet.

– Man gräver upp och ser om det finns risk för att ytterligare material kan släppa, säger Anders Sahlberg.

SVT Väst var först med att rapportera om slukhålet.