Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
Mitt DN - skapa ditt nyhetsflöde Mina nyhetsbrev Ämnen jag följer Sparade artiklar Kunderbjudanden Kundservice och prenumeration Logga ut
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Sverige

SMHI varnar för hårda vindar i Jämtlandsfjällen

SMHI har utfärdat en klass 1-varning för mycket hård sydlig eller sydvästlig vind på kalfjället i södra Jämtlandsfjällen. Vinden väntas nå 15–20 meter per sekund och avta under söndagseftermiddagen.

Varningen innebär att det kan vara svårt att förflytta sig i området.

På Bottenviken och Norra kvarken råder kuling med sydvästliga vindar på tidvis 14 meter per sekund, varnar SMHI. Även här gäller en klass 1-varning, som är SMHI:s mildaste varning på en tregradig skala.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.