Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

Sverige

SMHI varnar för mer snö

Ett nederbördsområde rör sig i dag, måndag, från Västkusten och Skåne uppåt i landet. I kväll och natten mot tisdag kan det orsaka stora snöfall i norra Värmland, Dalarna, södra Norrland och vissa delar av Västerbotten. SMHI har utfärdat en klass 1-varning.

– Snön börjar komma norr om Örebro, ungefär. Det kan komma fem centimeter, tio på sina håll, säger Marcus Sjöstedt, meteorolog på SMHI.

Snöfallet väntas avta under förmiddagen i morgon, tisdag. Nederbörden kommer då röra sig uppåt mot den norra delen av Norrland, där snön väntas falla senare under tisdagen. Om någon varning kommer att utfärdas för det snöfallet är ännu för tidigt att säga.

– Vi har heller inte varnat för det regn som i dag kommer in över Västkusten och Skåne, det regnar inte i sådana mängder, säger Marcus Sjöstedt.

Vädret säger han skapar mycket dimma runt om i landet, men i områden mot Östersjön finns chanser till sol.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.