Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-04-05 11:23

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/sverige/smhi-varnar-for-stormbyar-tag-stalls-in/

Sverige

SMHI varnar för stormbyar – tåg ställs in

Torsdagen väntas bli blåsig i stora delar av södra Sverige. Det väntas mycket hårda vindbyar och SMHI har utfärdat en klass 2-varning för stormbyar i Skåne, Halland, Blekinge och västra delen av Kronobergs län.

TT Text

Till följd av det ställs tågtrafiken in på flera sträckor i nästan ett dygn, från torsdagsmorgonen klockan 9 fram till fredagen klockan 5. Berörda sträckor är Halmstad-Värnamo, Helsingborg-Ängelholm, Ramlösa-Eslöv och Malmö-Ystad-Simrishamn, enligt Trafikverket.

I samband med hårda vindar väntas vattennivån stiga i både Kattegatt och Öresund.

Efter den senaste tidens nederbörd i området är flödena också fortsatt höga i vattendrag i området, och en klass 2-varning har utfärdats för Lagan, Bolmån, Helge å, Mörrumsån, Ronnebyån och i Emåns biflöden Solgenån och Gårdvedaån, uppger SMHI på sin hemsida.

Ämnen i artikeln

Väder
Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.

Kommentera artikeln

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt