Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-12-04 13:19

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/sverige/smittstadaren-blanca-jag-tror-att-alla-ser-vilket-viktigt-arbete-vi-gor/

1 min 24 sek. Medan många svenskar arbetar hemifrån för att undvika viruset är det 44-åriga Blancas jobb att söka upp och sanera smitthärdar på äldreboenden, sjukhus och kontor. Foto: Daniel Costantini
SVERIGE

Smittstädaren Blanca: ”Jag tror att alla ser vilket viktigt arbete vi gör”

Larmet går: Virussmitta på ett kontor i city. Smittstädningsexperten Blanca Ramos och hennes team packar skyddsmasker och overaller.

Medan många svenskar arbetar hemifrån för att undvika viruset är det 44-åriga Blancas jobb att söka upp och sanera smitthärdar på äldreboenden, sjukhus och kontor.

Samtidigt oroar hon sig för den utbredda smittan i Rinkeby där hon bor, och håller därför sin dotter hemma från skolan.

DIGITAL PRENUMERATION

Missa inte!

Läs DN gratis fram till mars 2023.

Alla artiklar gratis fram till 28 februari 2023, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.

Bild 1 av 6
Foto: Daniel Costantini
Bild 2 av 6
Foto: Daniel Costantini
Bild 3 av 6
Foto: Daniel Costantini
Bild 4 av 6
Foto: Daniel Costantini
Bild 5 av 6
Foto: Daniel Costantini
Bild 6 av 6
Foto: Daniel Costantini