Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-06-04 22:12

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/sverige/smugglingen-kan-oka-nar-fler-vill-kopa-hund-riskerar-att-fora-in-sjukdomar/

SVERIGE

Smugglingen kan öka när fler vill köpa hund – riskerar att föra in sjukdomar

Under coronakrisen har intresset att skaffa hund ökat.
Foto: Jan Lewenhagen

Fler vill köpa hund under coronapandemin. Men svenska uppfödare hinner inte med. Det kan få den illegala importen att öka när gränserna öppnas igen och leda till att sjukdomar sprids genom ovaccinerade smuggelhundar, enligt Jordbruksverket.

– Än så länge är Sverige rabiesfritt. Men införsel av illegala hundar utgör en risk, säger Erik Ringström från myndighetens smittbekämpningsenhet.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs gratis hela sommaren.

Alla artiklar gratis fram till 31 augusti, sen för halva priset i ett helt år (endast 75 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.