Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Sverige

Snörekord i fjällen inför sportlovet

Other: Erik Johansen/NTB scanpix/TT

I år behöver inte sportlovsfirare i södra Sverige åka långt för att komma till vitklädda pister. Det råder nämligen mycket goda snöförhållanden över hela landet, enligt branschorganet Svenska skidanläggningars organisation (SLAO).

Nästan samtliga skidanläggningar i Sverige kommer vara öppna under de kommande sportlovsveckorna. Även de allra längst söderut i landet, såsom Vångabacken i Skåne eller Vallåsen på Hallandsåsen bjuder till skidåkning. Det är tack vare en snörik säsongstart med rekordnivåer i fjällen och en kall inledning på februari som möjliggör skidåkning landet över.

– Vi har rekordmängder med snö i fjällen. I södra Sverige har den sista tidens snöfall i kombination med kyla gjort att princip alla Sveriges skidanläggningar kan hålla öppet under sportlovet, vilket är glädjande, säger SLAO:s vd Titti Rodling.

Orter och anläggningar som överraskar med stora snödjup är till exempel Mullsjö i Småland och Alebacken norr om Göteborg.

Och i Stockholmsområdet rapporteras det om goda förhållanden med minst en halvmeter snö i backarna.

Enligt statistik från SLAO har inledningen på skidsäsongen varit starkare än motsvarande period i fjol och totalt väntas närmare 600  000 vintersportare besöka svenska skidanläggningar under sportlovsveckorna.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.