Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-04-22 14:30

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/sverige/socialdemokraternas-twitter-kapat-inlagg-om-lofvens-avgang/

Sverige

Socialdemokraternas Twitter kapat – inlägg om Löfvens avgång

Under natten till måndagen twittrades ett tjugotal märkliga meddelanden ut på Socialdemokraternas konto som dessutom pryddes med en bitcoin-logga. Intrånget är polisanmält.

Ossi Carp
Rätta artikel

– Vi kan bekräfta att det är kapat, att det skedde under natten och att vi jobbar på det. Vi har också polisanmält ärendet, sade Åsa Söderén på Socialdemokraternas pressjour på måndagsmorgonen.

”Under måndag morgon så kommer Stefan Löfven avgå som partiledare och stadsminister, Sebastian kommer istället att ta över rollen som partiledare och stadsminister”, löd det första udda meddelandet på @socialdemokrat klockan 01.50. Därefter följde ett tjugotal uppdateringar fram till klockan 2.41.

”1 like = 1 död muslim”, ”Kannabis är nu lagligt i Sverige. Mvh Steffe” och ”Vi har avskaffat den svenska kronan och ersatt den med Bitcoin, dags att köpa!” hör till de meddelanden som levererades under tiden. Logotypen till just bitcoin fästes också till partiets rossymbol på kontot.

Efter 9-tiden på måndagen hade de falska inläggen försvunnit från S-kontot. Då hade profilbilden också återställts. 

Bild 1 av 2 Några av inläggen som publicerats på S Twitterkonto.
Bild 2 av 2